Fouten die wij maken wanneer wij onze benen scheren

06:00


Nu het langzamerhand richting de lente gaat komt er straks weer een tijd van blote benen en dus vaker onze benen scheren. Maar weten wij eigenlijk wel wat de juiste manier is hoe wij dit moeten doen of maken wij veel fouten waar we last van krijgen. Ik zag dit leuke artikel in de Margriet staan en ik weet zeker dat jij je vast ook in een paar fouten herkend.

1. In de ochtend je benen scheren

In de avond je benen scheren zorgt ervoor dat je benen gladder worden. Gedurende de nacht zwellen je benen iets op, waardoor de haar follikels zich iets terugtrekken en direct in de ochtend dus moeilijker bereikbaar zijn. Zelf scheer ik altijd mijn benen in de ochtend dus dit gaan we maar even verplaatsen naar de avond.

2. Direct je benen scheren zodra de douche aan staat

Zelf doe ik het juist altijd nadat ik helemaal klaar ben met douchen en dat is dus juiste de beste manier. Door het warme water worden de haartjes zachter en makkelijker om weg te scheren. Dus even geduld dames!


3. Te lang douchen of in bad

Te lang onder de douche staan of in een bad liggen is ook niet ideaal voor onze scheerbeurt. Na 15-20 minuten begint de huid te rimpelen, wat het scheren moeilijker maakt en hierdoor een minder glad resultaat oplevert.

4. Met een oud mesje scheren

Je mesje op tijd vervangen is echt wel belangrijk. Een gebruikt scheermesje heeft namelijk groeven, waarmee je je huid beschadigd en dat wil je niet. Doordat je je scheermesjes regelmatig vervang vermijd je ellendige wondjes en huidirritatie. Zelf heb ik een gevoelige huid dus huidirritatie gebeurd al snel maar daar gebruik in dan weer een lotion voor.

5. Duwen en drukken op je huid

Néé je moet het scheermesje zachtjes over je huid laten glijden en dus niet hard drukken want dan is de kans op scheeruitslag groot. Bij een nieuw en nog scherp scheermesje moet je zelfs helemaal geen druk uitoefenen op je huid. Laat het scheermesje gewoon zijn werk doen.


6. Scheren zonder schuim of olie

Droog scheren moet je gewoon nooit aan beginnen want voor je het weet heb je een been vol met wondjes. Zeep je benen goed in of maak ze glad met een speciale scheerolie en je zult zien dat het mesje moeiteloos over je benen glijd.

7. Tegen de haar richting in scheren

Tegen de haar richting in scheren zorgt er wel iets meer voor dat je benen gladder aanvoelen maar zo veroorzaak je ook eerder ingegroeide haartjes en irritaties. Wil je toch een prachtig glad resultaat gebruik dan een goede olie of scheerschuim.

Bron: Margriet

Liefs Chantal

You Might Also Like

1 reacties

  1. Handig om te lezen welke tips jullie geven om goed te kunnen scheren. Zeker het gebruiken van scheerolie of scheerschuim kan gewenst zijn om irritaties tegen te gaan. Op onze website bieden we heel veel scheerproducten met korting aan, zoals scheermesjes en scheergel, kijk maar eens op http://www.voordeligscheren.nl/.

    BeantwoordenVerwijderen