Andere dingen die je kunt doen met thee

06:00


Als je een bakkie thee hebt gezet en je hebt nog wat over gooi je het net als ik vast direct weg. Wist je dat je hiermee nog best veel dingen kunt doen? Ook kun je met theezakjes nog heel veel kanten op en ook daar heb ik een paar leuke tips voor.

1. Je haar wassen met thee

Neem een kopje thee mee onder de douche en was hiermee je haar. Hierdoor maak je je haar glanzend en zorg je ervoor dat het beter in model te brengen is. Helaas voor de blondines want dit werkt het beste op donker haar omdat je haar van kleur kunt gaan veranderen.

2. Gescheurde nagel laten uitgroeien met een theezakje

Wie kent het niet een scheur in je nagel en het eerste waar je aan denkt is afknippen. Het jammeren is alleen dat de rest van je nagel er nog goed uitziet en het onwijs pijn doet. Leeg een theezakje en zorg ervoor dat je nagel mooi rond gevijld is. Knip een stukje van het theezakje af en lak je nagels in een doorzichtige lak. Terwijl de lang nog nat is, leg je het stukje van het theezakje over je gescheurde nagel en daarna lak je er nog een laagje overheen. Op deze manier is je nagel beschermd en kun je op een normale manier je nagel laten uitgroeien.


3. Sterke thee voor de huid

Heb je last van wallen, donkere ringen of een vette T-Zone gebruik dan de sterke thee waarbij je bent vergeten het theezakje uit te halen. Als de thee 5 minuten heeft getrokken is hij al sterk genoeg om het een paar minuten op je ogen te leggen.

4. Maak mondwater van thee

Heb je last van kiespijn of andere kwaaltjes in je mond en wil je dit laten verzachten spoel je mond dan met een kopje pepermuntthee gemengd met een snufje zout.

5. Pijn verlichten met een theezakje

Als je je verbrand door de zon of een warme oven wil je zo snel mogelijk van de pijn af zijn. Laat een gebruikt theezakje afkoelen en leg dit op de pijnlijke gedeeltes voor verlichting en tegen uitdroging. Ook helpt het goed tegen huiduitslag, blauwe plekken en insectenbeten.

Weet jij nog een leuke tip met thee of een theezakje laat het dan vooral weten.

Liefs Chantal

You Might Also Like

0 reacties