Gezonde tussendoortjes voor kinderen

06:00

Toen wij nog twee kleine meisjes waren kon je al aardig wat lekkers kopen in de supermarkten maar tegenwoordig lijkt het wel steeds meer en meer te worden. Gelukkig zijn er ook heel veel goede en gezonde alternatieven maar kinderen pakken toch vaak snel de slechtere tussendoortjes. Als ouder zijnde moet je daarom soms even hard zijn voor je kind maar waarom kan een gezond tussendoortje niet net zo lekker zijn als een ongezond tussendoortje?


Natuurlijk zo nu en dan een zakje chips of een lekker stukje chocolade daar mag je je kind wel mee belonen maar kinderen wil nou eenmaal vaak een tussendoortje dus zoek eens wat anders. Ik heb hieronder een aantal gezondere tussendoortjes die je kunt vervangen voor die andere zoete bende. De eerste keuze is de beste keuze en de vierde de slechtste dus maak zelf de keuze voor jouw kind.

Eerste keuze

- Lange vinger
- Rijstwafel
- Handje Japanse mix
- Komkommer
- Tomaat
- Worteltjes
- Twee dropjes
- Drie pepermuntjes
- Speculaasje
- Soepstengel
- Waterijsje
- Kiwi



Tweede keuze

- Pennywafel
- Handje chips
- 1 bitterkoekje
- Mini mars/bounty/nuts
- Doosje smarties
- 1 bolletje roomijs
- Lolly

Derde keuze

- Banaan
- Chocoprince
- Eierkoek
- Krentenbol
- Plakje cake
- Stroopwafel



Vierde keuze

- Donut
- Kokosmakroon
- Mueslireep
- Gevulde koek
- Roze koek
- Saucijzenbroodje
- Grote mars/nuts/bounty

Je kunt wel duidelijk zien dat de eerste en tweede keuze de beste zijn. De derde en vierde zijn absoluut de slechtere keuze maar misgun het je kind niet zo nu en dan. Ik ben ook heel realistisch dat niet elk kind op een worteltje of stukje komkommer zit te wachten want al is het misschien wel van deze tijd, echt een snack vind ik het persoonlijk niet. Laat je kind gewoon lekker genieten maar maak op jonge leeftijd al een bewuste keuze zodat ze er later heel veel baat bij hebben.

Liefs Chantal

You Might Also Like

0 reacties